Rólunk

Társaságunk 1989 június 17-én tartotta alakuló közgyűlését, a bírósági bejegyezés decemberben történt meg.

Első elnöknek a megalakulásban jelentős szerepet vállaló Nyilas Istvánt választottuk.
Merész tervekkel, és hatalmas energiával látott hozzá tervei végrehajtásához.
Rehabilitációs intézmény, szociális ellátás megvalósítása szerepeltetek az elképzelései között.

Következő elnöknek a B.-A.-Z. Megyei kórház ápolási igazgatóját (főnővérét)Dongó Istvánné, Katikát választotta a közgyűlés. Széles körű ismertségének, kapcsolatainak, szervezési tapasztalatainak köszönhetően a társaság működése lendületbe jött.
Megválasztották a Magyar SM Társaság alelnökének, melynek alapító tagjai vagyunk.
A berekfürdői rehabilitációs  üdülések elindításával sok sorstársunknak szerzett nagyszerű élményeket. Kapcsolatot teremtett a rimaszombati SM egyesülettel, ez a kapcsolat kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is tart.
Elsőként az országban megalakult a Társaság ifjúsági csoportja. A Magyar SM Társasággal   részt vett az Atlantában rendezett nemzetközi konferencián.
Nyugdíjba vonulása után lemondott elnöki posztjáról is, de a Társaság életében aktívan részt vesz. Tíz évig volt BAZ megyei SM. Társaság elnök.

A Társaság harmadik elnöke a ifjúsági csoport addigi vezetője Ádomné Suták Ibolya lett. Munka, és család mellet vállalta a Társaság vezetését.
A szaporodó pályázati lehetőségeket kihasználva Társaságunk technikai eszközökre, működési költségekre, és programok szervezésére nyert támogatásokat. Így lettek számítógépeink, nyomtatóink, internetünk. A még eredményesebb működés érdekében vezető képzéseken vett   részt. Eredményes kapcsolatot alakított ki a város, és a régió civil szerveződéseivel, a civil szövetségekben, összefogásokban igyekszünk részt venni.
Külföldi konferenciákon is képviselt bennünket (Dublin, Bukarest).
Őt is megválasztották a Magyar SM. Társaság alelnökének.