Társaságunk 1989 június 17-én tartotta alakuló közgyűlését, a bírósági bejegyezés decemberben történt meg. Első elnöknek a megalakulásban jelentős szerepet vállaló Nyilas István-t választottuk. Merész tervekkel, és hatalmas energiával látott hozzá tervei végrehajtásához. Rehabilitációs intézmény, szociális ellátás megvalósítása szerepeltetek az elképzelései között.

Következő elnöknek a B.-A.-Z. Megyei kórház ápolási igazgatóját (főnővérét) Dongó Istvánné, Katikát választotta a közgyűlés.  Széles körű ismertségének, kapcsolatainak, szervezési tapasztalatainak  köszönhetően  a társaság működése lendületbe jött. Megválasztották a Magyar SM Társaság alelnökének, melynek alapító tagjai vagyunk.
A berekfürdői rehabilitációs  üdülések elindításával sok sorstársunknak szerzett nagyszerű élményeket. Kapcsolatot teremtett a rimaszombati SM egyesülettel, ez a kapcsolat kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is tart. Elsőként az országban megalakult a Társaság ifjúsági csoportja. A Magyar SM Társasággal részt vett az Atlantában rendezett nemzetközi konferencián. Nyugdíjba vonulása után lemondott elnöki posztjáról is, de a Társaság életében aktívan részt vesz. Tíz évig volt BAZ megyei SM. Társaság elnök.

A Társaság harmadik elnöke a ifjúsági csoport addigi vezetője Ádomné Suták Ibolya lett. Munka, és család mellet vállalta a Társaság vezetését. A szaporodó pályázati lehetőségeket kihasználva Társaságunk technikai eszközökre, működési költségekre, és programok szervezésére nyert támogatásokat. Így lettek számítógépeink, nyomtatóink, internetünk. A még eredményesebb működés érdekében vezető képzéseken vett részt. Eredményes kapcsolatot alakított ki a város, és a régió civil szerveződéseivel, a civil szövetségekben, összefogásokban igyekszünk részt venni. Külföldi konferenciákon is képviselt bennünket (Dublin, Bukarest). Őt is megválasztották a Magyar SM. Társaság alelnökének.

Sclerosis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete
B.-A.-Z. Megyei Kórház - Miskolc
MSMBA
 
Egyszerűsített éves beszámoló 2011.