2012.06.02 - SM világnap Miskolcon, Lillafüred
 

Nagy izgalommal készülődtünk az SM világnapi rendezvényünkre.
Reggel 9 órától sorban érkeztek Miskolc város Városház terére sorstársaink, hozzátartozóik kíséretében. Jól mutattunk az erre az alkalomra elkészített egységes sárga pólóinkban.
A regisztrációs jelenléti ív szerint 78 fő jelent meg e számunkra oly kedves rendezvényen.
10 óra után pár perccel Nagyné Siraky Szilvia elnök köszöntötte meghívott vendégeinket és megkérte Őket, hogy pár aktuális gondolattal nyissák meg rendezvényünket.
Kiss Gábor Miskolc város alpolgármesterének közvetlen, rendezvényünket méltató szavai még az utcán éppen arra járó emberek figyelmét is felkeltette.
Dr. Valikovics Attila a B.-A.-Z. Megyei Kórház Neurológiai osztályának osztályvezető főorvosa  egyesületünk eddigi működésére helyezte a hangsúlyt. Meglátása szerint a mi egyesületünk a legaktívabb, a tagjait legösszefogóbb szervezet a Megyei Kórház berkein belül működő összes szervezet közül.
Dr. Cseh Botond SM Centrum vezető főorvos idézetei szívünkig hatoltak. Nem csoda, hiszen Ő ismer bennünket a legjobban.
Nagyné Siraky Szilvia az SM-esek mindennapi gondjairól, örömeiről és az összetartozás fontosságáról beszélt.
Sokunk szemében könnycseppek csillantak, amikor magasba engedtük a reménység léggömbjeit. A jó időnek köszönhetően sokáig követhettük szemmel a mind magasabbra repülő lufikat.
A hivatalos megnyitó után 17 személygépkocsi álló konvojunkkal a kisvasút Dorottya úti végállomásához mentünk. Felszalagozott autóink biztonságos haladását a Rendőrség járőr kocsija biztosította. Köszönjük.
A kisvasúttal, melyhez az Északerdő Rt.- LÁÉV a mozgássérültek szállítására alkalmas kocsiját is rendelkezésünkre bocsátotta, emlékezetes, vidám vonatozásban volt része tagjainknak.
Nagyon köszönjük Nekik a segítőkészséget, a figyelmességet és nem utolsó sorban a menetdíj kedvezményt.
A Lillafüredi megállótól segítőink (Bartók István, Szabó Lajos, Koczka László, Gottfried Tibor) saját gépkocsijukkal fuvarozták betegeinket a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamikori üdülőjének ingatlanjára, ahol Bahor Lajos, mint a Katasztrófavédelem egyik aktív dolgozója illetve Bahorné Jaskó Zsuzsanna férje, szinte tárt karokkal várta, üdvözölte a folyamatosan érkezőket. Hogy mindenki oda találjon, arról Bahor Márton és Bahorné Zsuzsi gondoskodott. Éjszaka, alvás helyett elkészítették az útba igazító, beköszönő táblákat. Nagyon kedves figyelmesség!
A sikeres megérkezés örömére, a lányok asszonyok azonnal nekiláttak a Gottfriedné Zsuzsiék által kedvezményes áron beszerzett, szállított pizza szeletek szétosztásának.
Kötetlen formában telt a délutánunk. Beszélgettünk, panaszkodtunk, nevettünk, és közben csak ettünk-ettünk. Sok finom sütemény, gyümölcs került az asztalunkra. 3 óra után aztán a szalonnasütésé volt a főszerep. Lehet, hogy még mindig ott lennénk, ha fél 5 óra körül nem ijeszt meg bennünket egy párszem eső.

Az ingatlan használatát térítésmentesen bocsátották rendelkezésünkre. Ezért, és dolgozóik segítségéért (akik füvet nyírtak, vizet szereltek, takarítottak) nagy-nagy köszönet illeti meg a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelem Igazgatóságát.
A Miskolci Egyetem biztosította számunkra az asztalokat, székeket. Pénzt az Egyetem sem kért. Köszönet érte.
Minden eshetőségre számítva a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete ingyenesen rendelkezésünk bocsátott 3 db sörsátrat, de szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, szinte egész nap ragyogó napsütés volt, így nem kellett felállítani. Köszönjük az Ő felajánlásukat is.
Rendezvényünket támogatta még az Antal Optika és Segédeszköz Szaküzlet. Megtalálhatók a Megyei Kórház főépületében, és a Búza téren.