2012.12.08 - Évzáró ünnepség - Miskolc
 

A ünnepi alkalomra való tekintettel  évzáró összejövetelünket ezúttal a Lévai József Református Gimnázium és Diákotthon „Tóth Pál Diákotthonában” rendeztük meg. Nagyon nagy köszönettel tartozunk az intézmény igazgatójának Ádám Tibor Igazgató Úrnak, hogy helyet adott ünnepi rendezvényünknek.
Megtisztelte rendezvényünket Ván Ágnes és párja is az SMBOE részéről.
Nagyné Siraky Szilvia köszöntötte a megjelent tagokat és vendégeinket. Mindenkinek megköszönte azt a pozitív hozzáállást, amit az elmúlt évben tanúsítottak. Köszönetet mondott az eddig végzett munkáért és a patronálóknak a nyújtott támogatásért.
A teljesség igénye nélkül pár segítőnk kiemelkedő munkáját külön is megköszönte:
Dr. Cseh Botond, Cseh Olga, Kubiczki Éva, Tótszegi Zsuzsi.
Beszámolt az Egyesület 2012. évi tevékenységéről, és a 2013. évi egyesületi tervekről.

Alelnök változás:

Varga Imre, aki közel 20 éven keresztül töltötte be az alelnöki funkciót, bejelentette, hogy tisztségéről az egészségi állapotában bekövetkezett nagyfokú romlás miatt lemond. Megköszönte a tagságnak az eddigi bizalmat és szeretetet.
A tagság fájó szívvel, de tudomásul vette döntését, megköszöntük az eddigi nagyon hasznos munkáját, az elkövetkezendő évekre sok sikert, boldogságot, jó egészséget kívánunk.
A  közgyűlés nyílt szavazással, 1 tartózkodással, ellenszavazat nélkül  megválasztotta Bahorné Jaskó Zsuzsannát  általános alelnöknek.

Új alelnökünk tehát      Bahorné Jaskó Zsuzsanna
+36/30-959-6870
Kérem problémáitokkal, kéréseitekkel Őt, vagy Nagyné Siraky Szilviát keressétek.

Név változtatás:

A levezető elnök javasolta a tagságnak, hogy tevékenységi területüket terjesszék ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről egész Észak-Magyarországra (BAZ megye, Heves megye, Nógrád megye), mivel már jelenleg is több tagunk van ebből a térségből. Térségi egyesületté válnánk, hogy a másik két SM betegség szempontjából hátrányos helyzetben lévő betegtársainkat is fel tudjuk karolni, tudjunk nekik segíteni. Ennek fényében nevünket is megváltoztatásra javasolja a vezetőség. Javaslom, hogy Egyesületünk jövőbeli neve Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sclerosis Multiplex Társaságról Észak-Magyarországi Sclerosis Multiplex Egyesület, rövidített néven: Észak-Magyarországi SM Egyesület – ESZME legyen.
Az Egyesület név változtatását  a  közgyűlés egyhangúlag, ellenszavazat, tartózkodás nélkül  elfogadta.   

Az Egyesület új neve: Észak-Magyarországi Sclerosis Multiplex Egyesület
Rövidített neve: Észak-Magyarországi SM Egyesület - ESZME

Székhelyváltás:

Elnök tájékoztatja a tagságot, hogy az Egyesület az alábbiakban tartja fenn székhelyét:
Lemondott alelnökünk, Varga Imre lakása volt az Egyesület eddigi székhelye, melyért bérleti díjat nem fizettünk.
Most megválasztott alelnökünk Bahorné Jaskó Zsuzsanna felajánlotta a lakásuktól elkülönített lakrészt (iroda, mosdó) az Egyesület székhelyének, melyért bérleti díjat nem kér.
Ez alapján javaslom székhelyünk 3534. Miskolc, Előhegy út 10. szám alá helyezését.
Az Egyesület székhelyváltoztatását a  közgyűlés egyhangúlag, ellenszavazat, tartózkodás nélkül  elfogadta.

Az Észak-Magyarországi SM Egyesület
székhelye:  3534 Miskolc, Előhegy út 10.

A térségi egyesületté válásunkból következik, hogy a Heves- és Nógrád megyei tagok számára telephely létesítésével elősegítsük a könnyebb kapcsolattartást. Ezért javaslom, hogy az alapszabályban rögzítsük telephelyként 3000 Hatvan, Hegyalja út 25. alatt lévő jelenleg is irodaként működő helyiséget. Ez elnökünk, Nagyné Siraky Szilvia tulajdonában van, melynek használatáért bérleti díjat nem kér.
A telephely létesítését a  közgyűlés egyhangúlag, ellenszavazat, tartózkodás nélkül  elfogadta.

Az Észak-Magyarországi SM Egyesület
telephelye:  3000 Hatvan, Hegyalja út 25.

KÉRJÜK, HOGY LEVELEITEKET A JÖVŐBEN FELTÉTLENÜL A TELEPHELY CÍMÉRE CÍMEZZÉTEK!

A Ván Ágitól tanult új énekkel köszöntöttük az ebben a negyedévben születésnapjukat ünneplő tagjainkat.
Már megszokhattátok, hogy a vezetőség mindig megpróbál valami újat produkálni. Most is így volt.
Döntésük alapján ezentúl minden évben a decemberi évzáró összejövetelünkön megjutalmazzuk azt a társunkat, akire felnézhetünk, akit csodálhatunk. Akinek viselkedése, helytállása, cselekedetei például szolgálnak nekünk és az SM-esekkel kapcsolatba kerülő „civil” embertársainknak.
Ez a díj természetesen közvetve egész családjának is díja, hiszen egy biztos háttér nélkül nehéz erősnek mutatkoznunk, kiegyensúlyozottnak lennünk.
2012 év ESZME díjasának egy olyan társunkat választottuk, aki az elmúlt időszakban megjárta a poklok-poklát, mégis életerős, optimista, vidám tudott maradni.
Már régi SM-es, másodízben győz le egy rosszindulatú kórt. Combnyaktörésének műtétje (amit az SM Világnapra jövet sikerült összeszednie), után a Traumatológia orvosai kinevezték szobaparancsnoknak, mindenki elé példaképül állították.
Férje is példája lehet sok hozzátartozónak. Mindig mellette állt, pelenkázta, segítette. Minden SM-es nevében köszönjük.                    
2012 ESZME DÍJAS - Budai Lajosné Eszter
Kívánjuk, hogy még nagyon sokáig légy példaképünk, eszményképünk.

A legújabb kezelési módokról Dr. Cseh Botond SM Centrumvezető főorvos tartott nagyon érdekes, látványos előadást.
Zenés ünnepi koncert következett, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanárai: Cseh Olga és Flakk Antal tanár úr, valamint Bereczki Ákos közreműködésével, aki a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának Orgona szakos hallgatója.
Nagyon köszönjük Nekik, hogy maradandó élményt nyújtva, meghitt pillanatokat varázsoltak elénk.
A tagtársak ( Ádomné Suták Ibolya, Bahorné Jaskó Zsuzsi, Gottfriedné Szakálos Zsuzsi, Guba Judit, Nagyné Siraky Szilvia által készített finom hidegtálak, illetve a tagok által hozott finomabbnál, finomabb sütemények elfogyasztása után a süteménysütő verseny győztese is kihirdetésre került.
Sokak meglepődtek, amikor győztesként egy férfi társunk Kótai András neve hangzott el. Szintén első díjas lett a Pappné Demkó Erika által sütött remekmű, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Gottfriedné Szakálos Zsuzsi léphetett fel.
Nagy izgalommal figyeltük a tombola sorsolást, és irigyeltük Kótaiékat a sok begyűjtött nyereményért.
A Miskolci Kreatív Kuckó három nagyon kedves, mosolygós munkatársa segített a délután hasznos eltöltésében. Irányításukkal remek ajándéktárgyakat készíthettünk családtagjainknak. Köszönjük, hogy ránk szánták értékes idejüket.
Aki nem próbálgatta kézügyességét, az Cseh Dorottya zeneterápiás relaxációján vehetett részt. Dorottya felajánlotta, hogy máskor is, akár rendszeresen is segít tagjainknak ellazulni. Köszönjük.
Szinte hihetetlen, de majdnem délután 4 óra volt, mire elcsendesült a díszterem.
Kívánjuk, hogy az együtt töltött nap emléke, hangulata lengje be minden résztvevő és otthon maradt társunk 2013-as napjait.